Nordic Hypnosis Academy

Skola för Regressionsterapi & hypnoterapi

Utbildning i hypnosterapi 20-21/5

Utbildning i Hypnosterapi

I denna utbildning i hypnosterapi lär du dig både Hypnoterapi och Regressionsterapi (Tidigare Liv-terapi och Inre-barnet-terapi). Det är två ganska olika terapiformer, men båda har fokus på att hjälpa människor att komma tillrätta med sådant som skapar problem i vardagen för dem. Terapiformerna fokuserar också på att stärka egenskaper som man vill förstärka. Kombinationen av dessa båda hypnosterapier ger dig fantastiska verktyg då du arbetar med att hjälpa människor förändra sitt beteende.

Utbildning hypnosterapi i Kalmar

Att arbeta terapeutiskt med människor kräver en utbildning där man under tid får lära sig behandlingsmetoden. Det är inte bara en teknik som man behöver lära sig, och som ibland delvis lärs ut i kortkurser. Det är också ett sätt för att lära sig hantera de olika situationer man ställs inför, personer man ska arbeta med och deras problematik. Detta är något som man lär in ödmjukt under tid, och tillsammans med sina klienter. På så sätt utvecklas du till en mer erfaren terapeut.

Läs här vad tidigare kursdeltagare tyckt om utbildningen.

 

Mer om vår utbildning i hypnosterapi

Detta är utbildningen för dig som vill bli diplomerad Hypnoterapeut och diplomerad Regressionsterapeut. Utbildningen är indelad i 2 block / kurstillfällen under vardera 4 kursdagar. Det första kurstillfället är framför allt fokuserad på Hypnoterapi. Därefter fortsätter utbildning och då är fokus först och främst Regressionsterapi. Under den praktiska delen i utbildningen, dvs  terapisessionerna, tränar du på att vara både terapeut, klient och bisittare. Detta utbildningskoncept är ganska unikt i Sverige, då man annars brukar få lära sig antingen hyonoterapi eller regressionsterapi. Vi förenar dessa två hypnosterapier i en och samma utbildning, under ca 1 års tid.

Mellan kurstillfällena är det tid för såväl teoretiskt som praktiskt utövande av utbildningen. Det är då du får möjlighet att använda det du lär dig under kurstillfällena och även prova det på dina övningsklienter. Den teoretiska delen består av kurslitteratur men också att ingående studera de olika tekniker som används inom Hypnosterapi.

För att bli en bra terapeut, krävs att du lär känna hypnosterapi tillsammans med dina klienter. Det är en kombination av teoretisk kunskap, samt att hantera människor i den situation som de befinner sig i just där och då. Att kunna se till var den personen vill landa när den gjort sig av med sina svårigheter eller var den ska landa när ni är klara med behandlingen. Du kommer under utbildningsåret att få jobba mycket med dig själv, eftersom det är av stor vikt när man ska leda andra.

Mer om kursinnehållet

Kurshelg 1
Hypnos som verktyg
Hypnoterapi – Hur du arbetar som Hypnoterapeut
Grundläggande induktionsteknik
Samtalsteknik
Transfördjupningar
Suggestioner
Tecken på transdjup
Relationsskapande kommunikation
Stressreducering
Stärka självkänsla
Arbeta med etiska riktlinjer
Guidad meditation – inre möte

Kurshelg 2
Genomgång av träningsklienter
Fysisk induktion
Repetition av arbetsstegen för en Hypnoterapeut
Fortsättning suggestioner och ankare
Olika medvetandenivåer
Att vara hypnosterapeut och vägleda andra
Arbeta med rädslor och fobier
Grupphypnos
Stärka självtilliten
Guidad meditation för inre utveckling

Kurshelg 3
Genomgång av träningsklienter
Skapa personliga hypnosskript
Arbeta med ideomotor
Inre drömmar
Hypnoterapi – sluta röka / sluta snusa
Hypnoterapi – bli av med laster
Guidad meditation för inre utveckling

Kurshelg 4
Genomgång av träningsklienter
Tidigare Liv Regression
Teknik för de olika stegen i regressionen
Att arbeta som regressionsterapeut
Teknik för avslutande samtal
Mottaglighet och teknik i olika åldrar / stadier
Guidad meditation för inre utveckling
Gruppregression

Kurshelg 5
Genomgång av träningsklienter
Fler induktionstekniker
Finslipning av teknik för regressionsterapi
Fortsatt övning av samtalsteknik
Gruppregression
Guidad meditation för inre utveckling

Kurshelg 6
Genomgång av träningsklienter
Inre-barnet-terapi : regression för det innevarande livet
Fler induktioner
Möt din andliga guide
Fler tekniker för Regressionsterapi
Guidad meditation – Inre resa för andligt, spirituellt, mentalt växande
Diplomering

Kost och logi

HarmoniQA bjuder på frukt och dryck, men du står själv för kost & logi. HarmoniQA ligger centralt i Kalmar och här finns gott om restauranger. Du kan också ha med dig egen lunch om du vill, här finns kök med mikro och kyl. Det finns flera närbelägna hotell här i Kalmar. Närmaste boende är Hotell Hilda, ett riktigt fint litet hotell, alldeles intill HarmoniQAs lokaler. Om du bokar rum direkt via Hotellet får du lite rabatt om du uppger att du är kursdeltagare hos HarmoniQA.

Certifiering

Utbildningen håller vi på HarmoniQA Skola som är certifierad av Komplementärmedicinska Riksförbundet.

Kursledare

Utbildningen hålls av Tina Ribbershed, utbildade inom PLRA, en internationell organisation för hypnosbehandlingar. Vi har varit verksamma inom hypno- & regressionsterapi sedan 2008 och har stor erfarenhet från dessa arbetsformer.

Tina Nordic Hypnosis

 

Denna utbildning hålls ca 2 ggr/år.

 

Tid: Start Kurshelg 1: 20-21/5. Tid kl 10-17 lördag och 10-16 söndag. Övriga datum är: 1-2/7, 2-3/9, 14-15/10, 10-11/2-24 samt 13-14/4-24. Tid kl 10-17, utom söndag 10-16.
Plats: HarmoniQA, Norra vägen 16, Kalmar
Investering: 11 750 kr (inkl moms och anmälningsavgift) per kursblock, totalt 23 500 kr. Du betalar en anmälningsavgift på 3500 kr i samband med anmälan (den återbetalar vi ej om du får förhinder, resterande återbetalar vi om du avbokar senast 2 veckor före kursstart). Vid anmälan uppger du namn, adress, mobilnummer, ev företagsnamn inkl org.nr. Fakturorna skickar vi till dig via mail.
Anmälan: Boka in dig via mail till info@nordichypnosis.se.